Estetica Dentara

Zambetul frumos - armonie intre dinti si gingie
Zambetul este o componenta principala a farmecului nostru. E bine de stiut faptul ca persoanelor cu zambet frumos le e mai usor sa gaseasca un partener, sa aiba succes profesional si personal. Si pana la urma un zambet frumos ne binedispune si ne ridica increderea.
Astfel, stomatologia se confrunta cu o provocare serioasa de a crea sau reda zambete frumoase. Stomatologia estetica este de fapt o simbioza de terapie, chirurgie, ortodontie si tehnica dentara. Nu exista criteriul, etalonul zambetului perfect, totul e individual si depinde de proportiile fetei. Si oricat de mult ne-am dori sa schimbam culoarea, forma sau pozitia dintilor, daca gingia este inflamata, subtire sau asimetrica zambetul nu va fi frumos. Zambetul este o armonie intre dinti si gingie si pentru a obtine rezultatul dorit este o munca complexa .

1.Albirea dentara. Una din tehnicile moderne de tratament in estetica dentara este albirea. Este cea mai simpla metoda de a imbunatati culoarea dintilor si a obtine rapid un zambet mai stralucitor. Albirea se poate efectua atat in cabinetul stomatologic cat si la domiciliu. Substantele pentru albire si tehniciile au evoluat enorm si nu trebuie sa existe nicio teama in privinta acestei metode. .
2.Ortodontia – se ocupa cu ''alinierea sau indreptariea dintilor'' , rezolva ocluzia patologica , ajuta in tratarea parodontopatiilor si cel mai important, nu mai este limitata de varsta, astfel viata devenind normala . Exista o parere gresita ca '' deja e prea tarziu sa mi pun aparat dentar'' . Tratament ortodontic este indicat la orice varsata, deci, niciodata nu e prea tarziu! In zilele noastre, bracketii pe dinti indica faptul ca persoanele au grija de sanatatea si aspectul lor si sunt numai de admirat! Exista mai multe optini de bracket sistems – metalice, de safir, ceramice, o metoda revolutionara - aparat lingual sau incognito.
3.Fatete dentare [porcelain veneers ] - se folosesc pentru a creea cu adevarat un zambet ca al vedetelor de la Hollywood. Cu ajutorul fatetelor dentare din portelan se pot rezolva majoritatea problemelor si defectelor estetice, rapid si fara prea mari sacrificii ale tesuturilor dentare. Fatetele refac cu rezultate estetice remarcabile problemele legate de culoarea dintilor, forma, spatieri interdentare, aspect neuniform . Portelanul si sisteme adezive de ultima generatie fac ca zambetul frumos sa devina realitate!
4.Si asa cum am precizat mai sus, armonia dintre dinti si gingie este foarte importanta. Exista diverse patologii gingivale, care din fericire, cu ajutorul unor tehnici moderne de tratament chirurgical sau chiar neinvaziv se pot rezolva cu mare usurinta.
5.Coroane dentare se folosesc de foarte multa vreme si au avantajul ca arata ca si dintii naturali . Cu ajutorul coroanelor dentare se poate reface forma ideala a dintilor. Odata cu avnsarea tehnologiei, coroane dentare au devenit tot mai subtiri, dar foarte rezistente, fie integral ceramice sau pe suport din zirconiu.
Tot mai multi pacienti au devenit constienti de importanta unui zambet stralucitor si sanatos si sunt tot mai deschisi la tehnici moderne de tratament. Acest vis poate deveni realitate numai printr-o stransa colaborare cu medicul stomatolog.